SUPLEMENTI SA VIZIJOM

Vision Senior Classic

Vision Senior Classic – Šta to telu fali: vitamini, minerali

Biološki aktivan dodatak ishrani (dijetetski suplement) Senior Classic je dodatni izvor vitamina, makro i mikroelemenata, prirodnog prebiotika inulina i enzima serapeptaze.

Osobine suplementa

  • Nadoknađuje deficit vitamina i minerala u organizmu
  • Održava ravnotežu crevne mikroflore
  • Jača imunitet
  • Smanjuje upalne procese
  • Preventiva je avitaminoze
  • Reguliše razmenu materija
  • Daje energiju, vedrinu i dobro raspoloženje
  • Smanjuje nivo „lošeg“ holesterola
  • Učestvuje u preventivi osteoporoze
  • Ublažava bol
  • Ubrzava eliminaciju gnoja i hematoma

Sastav

Jedna kapsula Senior Classic (663 mg) sadrži:

Cink 5 mg
Mangan 1,7 mg
Bakar 1 mg
Hrom 25 μg
Selen 50 μg
Vitamin В1 600 μg
Vitamin В2 800 μg
Vitamin B3 (niacin ili vitamim PP) 9 mg
Vitamin B5 (pantotenska kiselina) 2,3 mg
Vitamin В6 800 μg
Vitamin B7 (biotin ili vitamin H) 50 μg
Vitamin В9 (folna kiselina) 200 μg
Vitamin В12 1,5 μg
Vitamin С 60 mg
Vitamin Е 10 mg
Beta-karoten 7 mg
Inulin 500 mg
Enzim serapeptaza 26 mg

Delovanje

Senior Classic – jedinstvena kombinacija neophodnih vitamina, mikro i makroelemenata, prebiotika i serapeptaze. Potpomaže vitaminsko­mineralni balans i doprinosi potpunom usvajanju hranljivih sastojaka. Održava ravnotežu crevne mikroflore, što ujedno utiče na jačanje imuniteta i poboljšanje subjektivnog osećaja.

Za normalan rad nervnog sistema, ostvarivanje umnih procesa i održavanje dobrog sna neophodni, pre svega, vitamini B grupe. Vitamin B1 učestvuje u prenosu nervnih impulsa, a vitamin B6 doprinosi obrazovanju serotonina (hormona sreće), koji povećava kognitivnu i motoričku aktivnost, a time i raspoloženje. Vitamini C i E, kao moćni antioksidansi, štite ćelije od delovanja slobodnih radikala. Za rad nervnog sistema važni su i drugi vitamini B grupe kao i cink. Cink normalizuje i procese hematopoeze i ima važnu ulogu u procesima razmene materija.

Vitamin C podržava imunitet i štiti organizam od infekcija. Poseduje jaka regenerativna i antioksidantna svojstva, efikasan je antihistaminik, što sa svoje strane smanjuje neprijatne posledice prehlade, uključujući upale, curenje iz nosa i bolove.

Vitamini B grupe poboljšavaju zaštitna svojstva organizma i doprinose razvoju antitela. Takođe, vitamini B grupe normalizuju rad digestivnog trakta i razmenu materija. Pomažu organizmu da hranu pretvori u energiju, koja je neophodna za normalan rad celog organizma.

Selenbakarvitamini CEbeta-karoten štite organizam od neprijatnog delovanja okolne sredine. Imaju, ne samo visoku antioksidantnu aktivnost, već i imunostimulativno i adaptogeno dejstvo. Hrom normalizuje nivo glukoze u krvi i obnavlja tolerantnost na nju. Hrom, kao i mangan, aktivno utiče na sintezu dobrog holesterola i doprinosi smanjenju nivoa lošeg holesterola u krvi. Jednu od vodećih uloga kod suzbijanja ateroskleroze ima hrom Takođe, veliki značaj za formiranje koštanog i vezivnog tkiva ima mangan.. Bakar i mangan su neophodni za ubrzavanje procesa zarastanja rana, ali i za formiranje vezivnog tkiva — kolagena i elastina. Bakar ima protivupalno i antiseptičko dejstvo. Sеlеn imа izrаžеnа аntiоksidаntnа svојstvа. Njegоvа аktivnоst sе pоvеćаvа u prisustvu vitаminа Е. Оsnоvnа funkciја tоg mikrоеlеmеntа је uspоrаvаnjе prоcеsа оksidаciје lipidа. Оsim tоgа, sеlеn stimulišе оbrаzоvаnjе аntitеlа i blоkirа tоksičnе еfеktе tеških mеtаlа.

Beta-karoten održava kožu, kosu i kosti u zdravom stanju. Čuvar je i regenerator dobrog vida, i doprinosi normalnom radu mrežnjači oka. Očima je neophodan i vitamin C, jer bez njega organizam neće moći da stvara antioksidantnu zaštitu za organe vida.

Inulin, najefikasniji prebiotik na svetu pomaže u izbacivanju teških metala, radionuklida, holesterola i različitih toksina. Kada dospe u digestivni trakt, inulin prolazi u neizmenjenom vidu kroz želudac i tanko crevo, a u debelom crevu ispoljava svoja funkcionalna svojstva, selektivno stimulišući rast i metaboličku aktivnost bifidobakterija i laktobacila (probiotika u crevima). Na takav način inulin podržava razmnožavanje korisnih bakterija debelog creva. Inulin doprinosi i boljoj usvojivosti mnogobrojnih vitamina i minerala, posebno kalcijuma, magnezijuma, bakra, cinka, gvožđa i fosfora.

Enzim serapeptaza ima snažno antiinflamatorno (protiv upalno) dejstvo, blokira oslobađanje amina koji prouzrokuje bol u zapaljenom tkivu, antiedematozno (smanjuje otok), mukolitičko (razlaže sluz) i fibrinolitičko (razlaže fibrin) dejstvo.Serapeptaza efikasno uklanja bol u telu i otoke, dok istovremeno smanjuje mogućnost stvaranja tromba i tromboza koje uzrokuju srčani napad i moždani udar. Time pomaže očuvanju kardiovaskularnog sistema i prevenciju kardiovaskularnih bolesti. Serapeptaza poboljšava dejstvo antibiotika, pospešuje razvodnjavanje i eliminaciju šlajma, gnoja i hematoma, pomaže kod upala sinusa i značajno ubrzava oporavak. Izuzetno je pogodna za sportiste jer potpomaže proces zaceljivanja povreda, a preporučljiva je i za pacijente tokom postoperativnog oporavka.

Ne preporučuje se: osobama koje ne podnose pojedine komponente proizvoda.

Način primene: dva puta dnevno po jedna kapsula uz jelo.

Oblik pakovanja: plastična bočica sa 60 kapsula po 663 mg.

Način čuvanja: čuvati na sobnoj temperaturi (do 25 0C), na suvom i tamnom mestu, van domašaja dece.

Rok upotrebe: 3 godine.