Šta je to D4X?

 

D4X je inovaciona hrana budućnosti, stvorena na osnovu sinteze savremenih naučnih istraživanja. Proizvod sadrži pet prirodnih sastojaka. D4X deluje kao „protivotrov“, štiti glavne organe od intoksikacije, pomaže pri regulaciji životnih procesa, delujući na organizam kao na jedinstveni sistem čime utiče na opšte stanje istog.

Proizvod je napravljen u laboratoriji DEM4.
Početkom septembra 2009. g. u kompaniji Vision je napravljena laboratorija DEM4, čiji je osnovni zadatak stvaranje proizvoda nove generacije (Smart Food). Ideja stvaranja laboratorije – rezultat zajedničkog istraživanja na polju životnog kvaliteta koji se sprovode u kompaniji Vision i IOZ-u. Novi proizvodi su stvoreni na bazi rezultata redovnog monitoringa trendova na tržištu i na analizi najnovijih otkrića u oblasti zdrave ishrane. Na čelu laboratorije je Predsednik Kompanije, Dmitrij Burjak. U procesu stvaranja proizvoda D4X su učestvovali takvi stručnjaci kao što suA.Mbodž, O.Garsija, A. Artujunjan, M.Rombi i S. Akoljzina.

Sastav proizvoda i osobine sastojaka:
Plodovi gloga (posebna, najkorisnija frakcija eteričnih ulja plodova ove biljke, dobijenaposredstvom patentiranih inovacionih metoda ekstrakcije). Smanjuje nivo holesterola u krvi, poboljšava koronarnu cirkulaciju. Pozitivno deluje na srčanu aritmiju.

Plodovi šipurka (takođe posebna korisna frakcija). Sadrži vitamine С, P (rutin), В1, В, К, Е, karoten, koji predstavljaju glavne antioksidante. Šipurak je efikasan za povećanje nivoa hemoglobina.

Hibiskus (posebna frakcija) – Deluje kao antiseptik i kao sredstvo za pojačano lučenje žuči. Poboljšava rad jetre, normalizuje krvni pritisak i sprečava oksidaciju LDL (loš holesterol).

Ćilibar (ćilibarska kiselina) – prirodni proizvod koji je rezultat fosilizacije. Prirodni ćilibarsadrži više od četrdeset jedinjenja. Iz njega se dobija ćilibarska kiselina – prirodni biododatak koji pomaže kod upalnih procesa i stresnih situacija, pozitivno deluje na rad creva, bubrega i drugih unutrašnjih organa. Ćilibar – efikasni prirodni biostimulator, povećava energiju, stimuliše rast kose, doprinosi da koža bude zdrava i mlada, umiruje nervni sistem, otklanja glavobolju. Pri koriščenju ćilibarske kiseline, ćelije organizma se desetostruko intenzivnije snabdevaju kiseonikom. Ćilibar pozitivno deluje na organizam. Jača krvne sudove, stimuliše kretanje limfe, međućelijske i cerebrospinalne tečnosti.  Koristan je za ljude koji pate od niskog arterijskog pritiska, glaukoma, katarakte i retinalne distrofije.

Med – Koristi se kao prirodna baza proizvoda koja poseduje osobine prirodnog konzervansa što omogućava duži rok trajanja bez jednog jedinog konzervansa.

Pored posebne tehnologije ekstrakcije zadatih frakcija, kao jednu od važnih osobina treba navesti i njihovo poreklo. Pravilo je da bilo koja biljka koja se koristi kao sirovina za proizvodnju prehrambenih proizvoda ili sredstava za medicinsku upotrebu sadrži određeno uslovno dozvoljenu količinu kadmijuma, olova, arsena, žive, pesticida, crevnih štapićastih bakterija, buđi, radionuklida. Sve ovo je, s jedne strane, u vezi sa kvalitetom same sirovine (uslovi uzgajanja i transporta), a sa druge sa tehnologijom kasnije obrade. U slučaju proizvoda D4X, navedeni pokazatelji nepoželjnog sadržaja su svedeni na minimum, zahvaljujući posebnim uslovima uzgajanja, transporta, i što je najvažnije – zahvaljujući spomenutoj tehnologiji neintruzivne molekularne ekstrakcije, koja doprinosi da se praktično u potpunosti iscrpe, očišćeni od štetnih primesa, elementi, uz očuvanje njihovih „živih“ svojstava.

Delovanje proizvoda:

Glavno delovanje proizvoda se sastoji u njegovoj sposobnosti zaštitnog delovanja na glavne organe (srce, jetra, bubrezi) pri intoksikaciji koja je izazvana upotrebom alkohola (posebno onog koji je lošeg kvaliteta), pušenjem, neprijatnim faktorima spoljašnje sredine i nepravilnom ishranom.

Detaljnije delovanje proizvoda na organizam:

1. Pomaže pri kardio-vaskularnim bolestima i doprinosi normalizaciji krvotoka.
2. Smanjuje nivo holesterola u krvi.
3. Povećava stvaranje energije (ATP).
4. Bori se sa prevremenim starenjem organizma.
5. Pojačava ćelijsko disanje (55-65 puta), čime se bori protiv hipoksije.
6. Primetno poboljšava rad osnovnih organa (mozak, srce, jetra, bubrezi, pluća, želudac, creva, timusa,
pankreasa, kožnog pokrivača, koštanog tkiva, koštane srži, krvi, plazme, limfe).
7. Stimuliše stvaranje insulina.
8. Normalizuje rad nervnog sistema i sprečava stres.
9. Brzo blokira faktore koji izazivaju intoksikaciju alkoholom, čuvajući, pri tom, glavne organe.

Jedinstvenost proizvoda:

Jedinstvenost proizvoda nije samo u vezi sa sastavom koji ga čini, već i sa uslovima dobijanja sirovine i sa tehnologijom proizvodnje. Reč je o tehnologiji neintruzivne molekularne ekstrakcije neophodnih materija iz biljne sirovine. To je tehnologija koja očišćenje sastojke pretvara u kompaktnu masu sa željenim osobinama. Mešanje sastojaka se ostvaruje pomoću inovacione tehnologije molekularne homogenizacije, koja omogućuje „programiranje“ najvažnijih osobina proizvoda. Najvažnije osobine su:
Visoka efikasnost proizvoda zahvaljujući tome što su čestice proizvoda veličine 100 nanometara. Zahvaljujući tome, imaju mogućnost da prodru u „zatvorene“ zone organizma, najčešće u mozak. Kao rezultat svega, proizvod ne vrši samo „fizičko“, već, pre svega, „informativno“ (signalno) delovanje na organizam (tj., proizvod obezbeđuje pravilan rad mozga koji nastavlja da pravilno upravlja čitavim organizmom kao sistemom). Upravo ova osobina ga i svrstava u kategoriju „pametne hrane“ (smart food), koja predstavlja novo pokoljenje okrepljujućih proizvoda i tehnologija koje doprinose očuvanju zdravlja (u davna vremena i u srednjem veku – tradicionalna medicina; početkom XX veka – dijetetski suplementi; krajem XX veka – kompleksna ishrana; u savremenom dobu – smartfood kao rezultat primene bio- i nanotehnologije). Osim toga, molekularna homogenizacija doprinosi da proizvod ima produženi rok trajanja bez primene konzervansa i specijalnih skupih pakovanja. Sa osobinama onzervansa, prirodni med i njegova prirodna molekularna homogenizacija daju neprocenjiv efekat očuvanju svih parametara proizvoda u toku dugog perioda (1 godina).

Dodatne osobine:

Zahvaljujući tome što se u osnovi proizvoda nalazi prirodni med, njegova upotreba je prijatna i dostupna. Proizvod se može rastvoriti u čaju ili u drugim napicima (pri tom, temperatura napitka ne sme da bude viša od 65 stepeni da se ne bi narušila živa molekularna struktura proizvoda). Proizvod se idealno slaže sa prirodnim jogurtom i drugim proizvodima na bazi kiselog mleka. (Jogurt na bazi živih laktobakterija nema nikakve dodatke. Većina jogurta koji se nalazi na tržištu ima nekakve dodatke. To su konzervansi i različiti dodaci koji menjaju ukus ili dodaci koji isti pojačavaju. U takvom jogurtu ne može biti žive korisne kulture. „Minus“ živog jogurta se sastoji u tome što se on mnogima čini nedovoljno ukusan. Upotreba ovakvog jogurta sa proizvodom D4X omogućava da se očuvaju sve korisne materije prvog, ali i da se dobije prijatan ukus.)

Pakovanje:

Proizvod se nalazi u malim plastičnim kesicama sa perforacijom iz kojih se neposredno može sipati u bilo koji napitak i sl...

Za koga je proizvod predviđen?

Ciljna grupa uključuje sve koji su podvrgnuti uticaju negativnih faktora spoljašnje sredine, i onima koji imaju štetne navike. U ovu grupu spada praktično 100 % stanovništva. Treba izdvojiti dve starosne grupe: omladinu i ljude srednjeg uzrasta. Mladi su skloni upotrebi alkohola i duvana, nepravilnoj ishrani, upotrebi raznih stimulansa (energetskih napitaka). Sa ove tačke gledišta, proizvod D4X će biti potreban mladima, ali i dati mogućnost da se organizam zaštiti od mogućeg štetnog delovanja raznih faktora na organizam (na glavne organe), na primer, pri upotrebi energetskih napitaka, (mladi mogu, kao i pre, da dobiju to što žele od svojih napitaka, ali bez toliko štete po svoje zdravlje.) Ljudi srednje životne dobi, ukoliko ih uporedimo sa omladinom, već imaju masu zdravstvenih problema i nizakenergetski status. Za njih je ovaj ptoizvod mogućnost da brzo zaštite svoj organizam, uključujući i zaštitu od primenjivanih lekova, mogućnost da podignu svoj energetski nivo, da obezbede uslove za postepeno poboljšanje stanja uz upotrebu drugih, zajedno sa proizvodom D4X, sredstava koji su već dugo na tržištu.

Nije kao ostali.
Glavne razlike proizvoda D4X se sastoje u sledećem:
1. D4X – nije medicinski preparat i nije BAD, ali jeste hrana.
2. Za razliku od jeftinih preparata sa sličnim, na prvi pogled, sastavom, proizvod D4X ima potpuno drugu efikasnost zahvaljujući gorepomenutim tehnologijama molekulske ekstrakcije i homogenizacije.
3. Za razliku od jeftinih preparata, proizvod D4X je u potpunosti napravljen od prirodnih sastojaka bez upotrebe konzervansa i veštačkih supstanci.


Home | Info | Arhiva tekstova | Šta je to D4X?