SUPLEMENTI SA VIZIJOM

Vision Nortia Classic

Nortia Classic – Za psihoemocionalnu i hormonalnu ravnotežu

 

 

VISION preparat Nortia Classic je fantastična pomoć za svaku ženu, koja želi da uspostavi balans u organizmu, posebno u periodu do menopauze. Nortia normalizuje funkcije endokrinog sistema žene, a takođe, koriguje psihosomatske probleme.

 

Osobine suplementa

  • Doprinosi otklanjanju nervne napetosti
  • Otklanja osećaj brige i uznemirenosti, uključujući i simptome predmenstrualnog sindroma
  • Smanjuje rizik od nastanka nervnih, kardiovaskularnih i endokrinih oboljenja
  • Umiruje nervni sistem, povećava otpornost organizma na stres
  • Regeneriše funkciju štitne žlezde, normalizuje hormonalni balans
  • Otklanja bolove u oblasti srca, normalizuje njegov ritam i poboljšava koronarni krvotok
  • Doprinosi stvaranju hormona radosti, serotonina

Sastav

Jedna kapsula Nortia Classic (500 mg) sadrži sledeće aktivne komponente:

Kantarion (Hypericum perforatum), suvi ekstrakt cveta,

standardizovan na 0,3% hipericina

  • od toga hipericin
150 mg

 

0,45 mg

Astragalus (Astragalus membranaceus), suvi ekstrakt korena 50 mg
Glog (Crataegus monogyna), suvi ekstrakt cveta i lista 50 mg
Vitamin B1 400 µg
Vitamin B6 400 µg
Vitamin B12 0,4 μg
Jod 25 μg
Magnezijum 28,5 mg

Delovanje

VISION preparat Nortia Classic, bioaktivni dodatak ishrani sadrži biljne komponente, mikroelemente i vitamine koji normalizuju funkcije endokrinog sistema žene. Oni će pomoći i podržati hormonalni i unutrašnji balans u organizmu.

Za Nortiu Classic se takođe odlučuju i u slučaju potrebe za korigovanjem psihoemocionalnih problema – suplement stabilizuje nervozu, pomaže da se čovek izbori sa anksioznim stanjima i pomaže u procesu regulacije i nivoa serotonina – hormona sreće.

Kantarion se široko upotrebljava u depresivnim stanjima i simptomima anksioznosti, umiruje i istovremeno vitalizira, ublažava nervnu napetost, popravlja raspoloženje, popravlja san, radnu sposobnost i koncentraciju. Kantarion je jedan od najefikasnijih biljnih antidepresanata. On neće samo smanjiti nervnu napetost i normalizovati hormonalni balans, već će ženi vratiti i interesovanje prema životu, voljenim obavezama i zabavama. U sastavu kantariona je hipericin, koji povećava nivo serotonina u centralnom nervnom sistemu, što i određuje izražena antidepresivna svojstva biljke.

Astragalus jača imuni sistem, a aktivne komponente (bioflavonoidi) gloga smanjuju rizik od kardio-vaskularnih oboljenja. Ne govori se uzalud da sva ženska preživljavanja idu direktno iz srca: ono se brine za dvoje, kada žena rodi dete; postaje nespokojna kada je reč o ljubavi ili brizi za bliske ljude. Smanjenje rizika od oboljenja srca, koji se kod žene nekoliko puta uvećava kod depresije i nervnih rastrojstava, ali i poboljšanje krvotoka, omogućiće aktivne materije gloga i astragala, koji imaju jaka kardiotonična i sedativna svojstva. Glog vitalizuje srčani mišić, snabdeva srce i mozak kiseonikom, normalizuje srčani ritam i poboljšava koronarni krvotok. Astragal sa svoje strane ima delovanje na vitalizaciju i opšte jačanje organizma. Širi koronarne krvne sudove i efikasan je kod srčane insuficijencije.

Jod regeneriše rad i obnavlja funkcije štitaste žlezde, normalizuje hormonski status, podržava emocionalni tonus, pomaže normalizaciju rada nervnog i kardio-vaskularnog sistema. Podršku i normalizaciju hormonalnom balansu u ženskom organizmu za vreme stresa će pružiti jod. Ovaj jedinstveni mikroelement neposredno učestvuje u sintezi hormona, čime se nijedan mineral ne može pohvaliti. Jod je „dirigent“ života svake žene: reguliše razmenu materija i energije, rad nervnog sistema i mozga, polnih žlezda i temperaturu tela.

Vitamini B kompleksa, jod i magnezijum su neophodni za normalan rad nervnog i endokrinog sistema. Jedinstvenu sposobnost da otkloni praktično sve simptome nervnog rastrojstva ima jedinstvo magnezijuma i vitaminа B6. Magnezijum je „element spokoja“ i najneophodniji mineral za nervni sistem. Uz učešće magnezijuma, nervne ćelije mogu da dobijaju i prenose nervne impulse i da ostvaruju stabilan rad čitavog nervnog sistema. Osim toga, magnezijum se u većim količinama nalazi u mišićima, u mišićnim ćelijama krvnih sudova i srca, gde je glavna njegova funkcija ostvarenje procesa opuštanja. Delujući na mišiće, magnezijum obezbeđuje opšte opuštanje organizma, omogućujući ženi da ostane spokojna i uzdržana, čak i u depresivnim stanjima. Ipak, usvajanje ovog makroelementa je moguće samo uz vitamin B6, koji ima mogućnost da fiksira magnezijum u ćeliji. Podršku i normalizaciju hormonalnom balansu u ženskom organizmu za vreme stresa će pružiti jod. Ovaj jedinstveni mikroelement neposredno učestvuje u sintezi hormona, čime se nijedan mineral ne može pohvaliti. Jod je „dirigent“ života svake žene: reguliše razmenu materija i energije, rad nervnog sistema i mozga, polnih žlezda i temperaturu tela. Ipak, optimalna usvojivost svih ovih komponenti je moguća samo uz zajednički unos sa vitaminima B grupe, koji su neophodni za normalno funkcionisanje centralnog i perifernog nervnog sistema, uklanjanje nervne napetosti i podržavanje funkcija kardiovaskularnog sistema

Ne preporučuje se: osobama koje ne podnose pojedine komponente proizvoda.

Način primene: 2 puta po 1 kapsula dnevno za vreme jela.

Oblik pakovanja: 60 kapsula od 500 mg u plastičnoj bočici.

Način čuvanja: čuvati na sobnoj temperaturi (do 25 0C), na suvom i tamnom mestu, van domašaja dece.

Rok upotrebe: 3 godine.