SUPLEMENTI SA VIZIJOM

Vision Medisoya Classic

Medisoya Classic  –    Za kasniju i lakšu menopauzu

 

 

VISION preparat Medisoya Classic daju podržku ženskom organizmu pre i za vreme menopauze.

Osobine suplementa

  • Odlaže menopauzu
  • Reguliše hormonalni balans
  • Sadrži fitoestrogene (slični ženskim polnim hormonima)
  • Otklanja neprijatnosti koje su u vezi sa menopauzom: valunzi, znojenje, suvoću vagine, promene raspoloženja, normalizuje san
  • Povećava libido
  • Sprečava uvenuće kože
  • Normalizuje razmenu minerala
  • Poboljšava stanje lokomotornog sistema
  • Sprečava pojavu osteoporoze

Sastav

Jedna kapsula Medisoya Classic (715 mg) sadrži sledeće aktivne komponente:

Suvi ekstrakt soje од тога:

Izoflavoni

100 mg

40 mg

Vitamin D od toga:

Vitamin D2

Vitamin D3

4,8 µg

2,6 µg

2,2 µg

    Kalcijum

Fosfor

138 mg

106 mg

Delovanje

VISION preparat Medisoya Classic je nezamenjivo sredstvo za žene u borbi protiv negativnih manifestacija u periodu menopauze.

Ovaj bioaktivni dodatak ishrani sadrži efikasan i bezbedan fitoestrogen, koji ima efekat sličan onom koji imaju hormoni. Medisoya Classic je moćan izvor vitamina D, kalcijuma i izoflavona. Osnovne biljne komponente, vitamini i minerali – su upravo ono što je potrebno organizmu žene u periodu pripreme za menopauzu, a takođe i u periodu same menopauze.

Kalcijum, fosfor i vitamin D su posebno neophodni ženama za vreme menopauze i u periodu posle menopauze, kada organizam ne proizvodi dovoljne količine estrogena, zbog čega dolazi do narušavanja normalnog metabolizma koštanog tkiva, raste rizik od pojave osteoporoze.

Fosfor takođe učestvuje u metabolizmu koštanog tkiva i podržava balans između tečnosti i elektrolita. Vitamin D jača zubna i koštana tkiva, poboljšava proces apsorbcije kalcijuma i fosfora iz tankog creva.

Zašto neke žene apsolutno ne primećuju znakove hormonalnih promena, a druge, pate od promena koje se u organizmu dešavaju u vreme menopauze? Zašto neke žene gube želju za životom, dok druge otkrivaju nove čari života, u vreme kada na neke predstavnice lepšeg pola vreme ostavlja pečat umora. Da li može da se izbegne tako složen period, kao što je klimaks?

Nažalost, pre ili kasnije, u životu, svaka žena oseti simptome menopauze kao što su valunzi, znojenje, naglo povećanje telesne mase, smanjen libido, razdražljivost, nemir, česte promene raspoloženja, pospanost i nemiran san. Svi ovi znaci prelaznog perioda smetaju da život bude zanimljiv i kompletan.

Razume se da se menopauza ne može sprečiti. Ipak, može se odložiti, usporiti vreme koje brzo teče, a kada do nje, ipak, dođe, svesti na minimum neprijatne i bolne simptome.

Za odlično raspoloženje, mladu i negovanu kožu; bolje pamćenje i povećanje gustine koštanog tkiva; smanjenje vegetativnog ispoljavanja klimaksa, kao što su pojačano lupanje srca, valunzi, noćno znojenje, ali i za jačanje imuniteta možemo posegnuti za prirodnim kompleksom Medisoya Classic.

Ovaj kompleks, obogaćen izoflavonima soje, vitaminima i mineralima, specijalno je stvoren od strane kompanije Vision za žene srednje dobi kao efikasno sredstvo za preventivu problema koji su u vezi sa klimakteričnim sindromom. Osnovni sastojak proizvoda Medisoya Classic su izoflavoni soje — izvori fitoestrogena koji se široko primenjuju kod problema u vreme klimaksa i kod različitih ginekoloških oboljenja. Fitoestrogeni su biljne materije, prirodna zamena ženskih polnih hormona koji su strukturno i funkcionalno bliski estrogenima. Oni dopunjuju deficit, ne izazivajući pri tom, za razliku od sintetičkih hormona, neželjena dejstva na organizam. Fitoestrogeni regulišu razmenu materija i hormonalni balans, otklanjaju simptome klimaksa i produžavaju žensku mladost.

Medisoya Classic obezbeđuje efikasnu i bezbednu preventivu, korekciju poremećaja koji su u vezi sa menopauzom. Stimuliše stvaranje ženskih polnih hormona, koriguje hormonalni balans, smanjuje učestalost i izraženost valunga i znojenje, normalizuje arterijski pritisak, ima blago antidepresivno dejstvo, smanjuje razdražljivost i normalizuje san.

Kada nivo sopstvenih hormona ne može da podrži zdravo stanje organizma, na scenu stupaju fitohormoni koji imaju estrogenu aktivnost. Šampion po sadržaju fitoestrogena je soja, koja je ušla u sastav kompleksa Medisoya Classic.

Fitoestrogeni se po hemijskoj strukturi skoro ne razlikuju od ljudskih estrogena, zato lako „obmanjuju“ receptor i teraju ćeliju da reaguje na isti način kako bi reagovala da su u pitanju stvarni estrogeni. Tako, genistein — najjači fitoestrogen protiv starenja, koji je u sastavu soje deluje slično kao hormon i nema neželjenih efekata na hormone. Redovnom upotrebom doprinosi odlaganju klimakteričnog sindroma, uklanja neprijatnosti koje su u vezi sa menopauzom: nesanicu, depresiju, suvoću vagine, pogoršanje pamćenja, bore, višak kilograma, nastanak osteoporoze.

Uzrasni disbalans hormonalnog sistema je u vezi, ne samo sa neprijatnim simptomima menopauze, već i sa slabljenjem imuniteta. Rad imunog sistema je tesno povezan sa funkcijama polnih hormona. Kod gašenja reproduktivnih funkcija usporava se i obnavljanje ćelija imunog sistema. Kao posledica nastaju infekcijska i upalna oboljenja, posebno urogenitalne sfere. Osim toga, u vreme smanjenog imuniteta u toku menopauze, oslabljeni zaštitni mehanizmi ne mogu da se izbore sa pojačanom deobom, uvećanjem i mutacijom ćelija, koje mogu da dovedu do velikih promena, pa i nastanka tumora. Fitoestrogeni koji su u sastavu soje jačaju opšti imunitet, sprečavaju upalne i infekcijske bolesti urogenitalnog sistema, sprečavaju rast i razvoj mikroflore polnog sistema žene koja može da dovede do bolesti i bitno smanjuju rizik od nastanka onkoloških oboljenja. Jačajući antioksidantnu zaštitu organizma, soja je pokazala da stimuliše aktivnost imunog sistema protiv nastanka tumora.

Vitamin D, kalcijum i fosfor pomažu kod sigurne preventive od osteoporoze, povećavaju gustinu koštanog tkiva čija se masa naglo smanjuje u vreme hormonalnog disbalansa.

Kalcijum koji je osnovna mineralna komponenta koštanog tkiva, jača držanje tela, sprečava krtost i demineralizaciju kostiju. Za formiranje čvrstog koštanog tkiva je neophodan fosfor koji aktivira procese obrazovanja kostiju.

Ipak, ženama posle četrdesete godine, nije dovoljan unos samo kalcijuma, fosfora i vitaminа D da bi se koštano tkivo učvrstilo. Jedini način da se zaustavi proces razaranja kostiju je redovna podrška nivoa estrogena u organizmu, i zato, zajedno sa kalcijumom i vitaminom D, koji reguliše obrazovanje kostiju, doprinosi usvajanju kalcijuma i obezbeđuje njegov transport iz krvi u koštano tkivo, neophodan je i redovan unos soje.

Vitamin D reguliše sazrevanje proteina kolagena koji je organska baza koštanog tkiva. Osim toga, pomoću vitaminа D se stvara i hormon radosti — endorfin. To je jedan od najvažnijih hormona koji čuva mladost. Ne zovu ga uzalud i hormonom sreće. Endorfin ne samo da popravlja raspoloženje, već i ubrzava krvotok i ima blagotvorno dejstvo na centralni nervni sistem, zahvaljujući čemu žena izgleda bolje, koža postaje zategnutija, a oči blistaju.

Ne preporučuje se: osobama koje ne podnose pojedine komponente proizvoda.

Način primene: 2 puta po 1 kapsula dnevno za vreme jela.

Oblik pakovanja: 60 kapsula od 715 mg u plastičnoj bočici.

Način čuvanja: čuvati na sobnoj temperaturi (do 25 0C), na suvom i tamnom mestu, van domašaja dece.

 

Rok upotrebe: 3 godine.