Čajevi Vision

Već hiljadu godina najpopularniji napitak na svetu je čaj. Šolja aromatičnog čaja je neodvojivi deo našeg života. Pijemo ga i radnim i neradnim danom, kod kuće i na poslu, na poslovnim susretima i na romantičnim sastancima. Ovaj očaravajući napitak koji je osvojio milione srca širom planete, daruje telu svežinu i energiju, a duši spokoj i uživanje. U kulturama mnogih naroda ispijanje čaja je nacionalna tradicija. Šta više, u nekim zemljama ispijanje čaja predstavlja posebnu nacionalnu tradiciju. U nekim zemljama, na primer, u Kini i Japanu, ceremonija ispijanja čaja je deo filozofije.
            
aj_vision_devojka_sa_oljom_aja
Pri tom, danas čaj nije samo napitak od listova čajnog žbuna, već biljni eliksir, takozvani, fitočaj. Sve je veći broj ljudi koji sa zadovoljstvom piju napitke na bazi biljaka za jačanje zdravlja i za preventivu raznih bolesti. Ispijanje fitočaja je odlična mogućnost za jačanje zdravlja. Zbog toga pri izboru biljnog čaja ne daje se samo prednost njegovom ukusu, već i određenim korisnim svojstvima. Svaki biljni napitak ima svoju ulogu i svoju „specijalnost“. Biljni čajevi Vision na bazi kamilice, šipurka, sveže nane, aromatične lipe, pikantne majčine dušice i dr. imaju snagu da produže prijatan razgovor, ispunivši ga toplinom i osećanjem udobnosti. Bogati buket prefinjenih ukusa i čarobnih aroma pomažu da se postigne duševna harmonija i da se stvori atmosfera komfora i sreće.


Šolja biljnog čaja Vision – udobnost u kući i spokoj u duši.

 

Čaj Vision se rađa u ekološkom i besprekorno čistom regionu Švencionys u Litvaniji koji se nalazi pored nacionalnog parka. Posebna klima stvara idealne uslove za rast biljaka. Litvanska fabrika čaja Svencioniu Vaistazoles od 1883. godine brižno čuva stare recepte spravljanja biljnih čajeva. Fabrika je danas opremljena najsavremenijom opremom za proizvodnju, poseduje sopstvenu naučnu laboratoriju koja ne samo da brine o svakoj partiji čaja, nego radi i na stvaranju novih receptura. Posebno mesto zauzima pakovanje fitočaja Vision – proizvodi se bez upotrebe lepka i metalnih elemenata: etiketa se koncem pricvršcuje za svaku kesicu.

 

Čaj Vision ispunjava srce dobrom energijom baltičkog sunca.


Generation Y Mommy (čaj za dojilje)

Hibiskus i jagodičasto voće

Lipa i nana

Matičnjak i šipurak

Šipurak i majčina dušica

Zeleni čaj sa limunovom travom

Vision Tea for Her

Vision Tea for Him


aj_vision_trava

 

Generation Y Mommy (čaj za dojilje)


generation_y_mommy_b dojence 3

 

Sastav:

Sastojci:

Deo, %

Morač  (Foeniculum vulgaris L. Fruits)

33,33%

Anis (Pimpinella anisum L. Fruits)

20%

Piskavica (Trigonella foenum - graecum L.fruits)

3,33%

Rooibos (Aspalathus linearis N. L. Burm leaves)

13,33%

Hibiskus (Hibiscus sabdariffa L. Fruits)

3,33%

Listovi maline (Rubus idaeus L. Leaves)

13,33%

Spirulina (Spirulina platensis L. Powder)

13,33%

 

Kombinujući takve aktivne komponente kao što su morač, anis, rooibos, hibiskus, listovi maline, ali i piskavica i spirulina (mikroalga), čaj Vision Generation Y Mommy je jedinstvena mešavina biljnog čaja koja povoljno utiče na laktaciju kod žena u periodu dojenja.

Još od vremena Hipokrata u regionu Sredozemnog mora, plodovi morača su bili najbolji „dodaci ishrani“ za dojilje. Plodovi morača imaju umirujuće, spazmolitičko, antibakterijsko dejstvo i dobri su ekspektoranti.

Pakovanje

22 kesice po 2 g.  

Tekst: Mamine tajne (VISION čaj za dojilje)

 

^Na vrh

 

aj_vision_trava

 

Hibiskus i jagodičasto voće

aj_vision_hibiskus_i_umsko_voe aj_vision_hibiskus                                                                               

Sastav: cvetovi hibiskusa, jagodičasto voće: plodovi crne aronije, plodovi trnjine, plodovi šipurka, listovi nane.


Mešavina koja se sastoji od 5 remek-dela prirode, aromatična, raznolika po nijansima raznih ukusa, sadrži jedinstvenu kolekciju korisnih materija. Šipurak i hibiskus, bogati vitaminom C, doprinose povećanju tonusa i opštem jačanju organizma. Aronija (od grčkih reči „pomoć”, „korist”), trnjina i nana, koje su bogate vitaminima, mineralima i drugim dijetetskim proizvodima, doprinose boljem radu organizma. Šolja čaja vas neće samo zagrejati i popraviti raspoloženje, već će i blagotvorno delovati na rad vašeg organizma, zahvaljujući delovanju prirodnih komponenata.

Pakovnaje
22 kesice po 2 g.
 

Ekskurzija u istoriju

Na Istoku su se cvetovi hibiskusa dodavali mirisima za telo i prostorije, ali su se dodavali i u čaj. Takvu primenu, u Drevnom Rimu, imali su cvetovi šipurka (divlje ruže). Spartanci su uljem šipurka vidali rane.
Skiti su verovali da je aronija moćno oružje protiv zlih sila.


Hibiskus i jagodičasto voće – vedrina kod kuće i na poslu!

^Na vrh


aj_vision_trava 

Lipa i nana

aj_vision_lipa_i_nana aj_vision_lipa                                                                     

Sastav: cvetovi lipe, listovi nane.

Nežna aroma lipe u cvatu i oštra svežina nane... Cvetovi lipe su se, zahvaljujući tome što sadrže vitamine i vredna eterična ulja, primenjivali u narodnoj medicini kao sredstvo za jačanje organizma i snižavanje povišene temperature. Isto tako je u narodu poznata nana, bogata mnogim korisnim materijama, kao i eteričnim uljem i flavonoidima. Ukusan i aromatičan čaj cveta baltičkog ćilibara, objedinjuje sve boje leta, greje i daje energiju. Čaj od lipe i nane će vam vratiti osećanje duševne harmonije, daće vam osećaj komfora i zaštite.

Pakovnaje
22 kesice po 1,5 g.

Ekskurzija u istoriju

Kod mnogih naroda, lipa je predstavljala sveto drvo: Rimljani su lečili žensku besplodnost, drevni Sloveni su je povezivali sa boginjom ljubavi i lepote – Ladom.
Cvet lipe se koristio za razne lekovite vruće obloge. Nana je, po mišljenju Drevnih Grka, jačala um, a kupke sa nanom su korišćene za jačanje koncentracije.


Lipa i nana – celodnevna harmonija za dušu!

^Na vrh

 

aj_vision_trava

 

Matičnjak i šipurak

aj_vision_matinjak_i_ipurak               aj_vision_olja caja_matinjak                                                                   

Sastav: čistovi matičnjaka, plodovi šipurka, plodovi kima.


Matičnjak, bogat vitaminom C, mikroelementima, flavonoidima, eteričnim uljem, doprinosi normalizaciji svih sistema organizma. Plodovi šipurka, zahvaljujući sadržajem vitamina C, predstavljaju adaptogen, doprinose jačanju imuniteta, umnoj i fizičkoj spremnosti za obavljanje raznih delatnosti. Kim pozitivno deluje na sistem organa za varenje, obogaćen je sredstvima za opšte jačanje organizma. Mešavina finih ukusa sa nežnom aromom matičnjaka – sa oporim notama kima. Čaj osvežava, gasi žeđ i vraća snagu posle velikog napora.

Pakovnaje
22 kesice po 1,5 g.

Ekskurs u istoriju

O lekovitim osobinama matičnjaka su znali još Drevni Grci i Arapi, a u XVI veku veliki lekar Paracelzus ga je nazvao velikim eliksirom života. Drevni Rimljani su verovali da kim čoveku daje snagu, osvežava i goni zle duhove. Francuske velmože su natapali maramice uljem šipurka i poklanjali ih u znak ljubavi.

Matičnjak i šipurak – romantično raspoloženje i nova energija!

^Na vrh


aj_vision_trava

 

Šipurak i majčina dušica

aj_vision_ipurak_i_majina_duica aj_vision_majkina_duica                                                                     

Sastav: plodovi šipurka, listovi nane, majčina dušica.


Zahvaljujući sadržaju vitamina C, plodovi šipurka doprinose opštem jačanju organizma. Nana i majčina dušica su bogate vrednim eteričnim uljima i flavonoidima, blagotvorno deluju na rad čitavog organizma. Šolja ovog divnog napitka vam neće vratiti samo duševnu harmoniju i pokloniti novu životnu energiju, nego će vas ispuniti neponovljivim i originalnim ukusom. Čaj sa snagom šipurka, nežnim ukusom nane i finom aromom bilja će biti podrška vašem imunitetu.

Pakovnaje
22 kesice po 1,5 g.

Ekskurzija u istoriju

Prve reči o majčinoj dušici su se pojavile još 3 000 godina pre nove ere: na drevnim tablicama klinastog pisma je zapisan recept lekovitih vrućih obloga sa majčinom dušicom. Rimljani su koristili kupke sa majčinom dušicom za podizanje tonusa. U Drevnom Egiptu šipurak je bio simbol mladosti, ljubavi, lepote i muške snage


Šipurak i majčina dušica – optimizam i nadahnuće!

^Na vrh

 

aj_vision_trava

 

Zeleni čaj sa limunovom travom

aj_vision_zeleni_aj_sa_limunovom_travom  aj_vision_zeleni_aj                                                                 

Sastav: listovi zelenog čaja, limunova trava.


Zeleni čaj je osvojio svet zahvaljujući svojim jedinstvenim osobinama: visoka koncentracija antioksidansa u njemu doprinosi zaštiti organizma od štetnog delovanja slobodnih radikala. Zeleni čaj sadrži vitamine, minerale, vredno eterično ulje i flavonoide. Tradicionalno nas asocira na dugovečnost. Limunova trava blagotvorno deluje na varenje grane, doprinosi opštem jačanju organizma. Čaj pleni finim ukusom i nežnom aromom limuna, osvežava, poklanja nova nezaboravna iskustva...

Pakovnaje
22 kesice po 2 g.

Ekskurzija u istoriju

U Kini i Japanu se listovi zelenog čaja aktivno koriste u salatama, supama. Nekada ga kuvaju sa mesom, jer zbog belančevina u svom sastavu, zeleni čaj se može porediti sa pasuljem ili sočivom. U davna vremena se smatralo da limunova trava ima moć da odagna mračne misli i da naoruža čoveka novom snagom.


Zeleni čaj sa limunovom travom – dug srećan život!

^Na vrh


aj_vision_trava

Vision Tea for Her

aj_vision_tea_for_her aj_vision_tea_for-her                                                                     

Sastav: zeleni čaj, pitoma nana, listovi i plodovi maline, cvetovi i komadići pomorandže, komadići limuna, karanfilić.


Zeleni čaj nam daruje posebno zadovoljstvo zahvaljujući aromi i ukusu, povoljno deluje na sve sisteme čoveka, stimuliše imunitet, pomaže u borbi sa suvišnim kilogramima.
Nana otklanja emocionalnu napetost, obnavlja snagu, otklanja nervnu razdražljivost.
Okrepljujuća mešavina zelenog čaja i osvežavajuće pitome nane daruju osećaj bodrosti.
Bogati buket aromatične maline, pomorandže i limuna ne samo da popravlja raspoloženje, već je i moćni izvor vitamina C. Vitamin C je najsnažniji antioksidant, daje koži elastičnost, sprečava razorno dejstvo slobodnih radikala, usporavajući proces starenja.

Pakovnaje
22 kesice po 2 g.

 

Čaj Vision Tea for Her otkriva svet najnežnijih osećaja i duševne harmonije.


^Na vrh

 

aj_vision_trava

Vision Tea for Him

aj_vision_tea_for_him aj_vision_tea_for-him                                                                     

Sastav: crni čaj, plodovi gloga, plodovi šipurka, trnjine, kurkuma.


Pored obogaćene arome, zahvaljujući kofeinu, crni čaj ima okrepljujuće dejstvo. Lekovita svojstva crnog čaja su u vezi sa sastojcima koji ga čine. Crni čaj sadrži veliku količinu vitamina C i E, predstavlja moćni antioksidant.

Glog otklanja povećanju razdražljivost i poboljšava san. Poboljšava snabdevanje srca i mozga kiseonikom, stimuliše razmenu materija, normalizuje san i opšte stanje organizma, smanjuje nivo holesterola u krvi.

Trnjina ima asortiman korisnih materija: materije za štavljenje, vitamin C, karotin, vitamine B grupe, organske kiseline, kalcijum, kalijum, magnezijum.

Po svojim korisnim osobinama, šipurak nema sebi ravnog. U plodu šipurka je 10 puta više vitamina C nego u crnoj ribizli; 50 puta više nego u limunu; 100 puta više nego u jabukama.

Biser Indije, kurkuma, daje jedinstvenu aromu čaju Vision Tea For Him. Lekovita svojstva kurkume su poznata još od davnina. Kurkuma efikasno razbija masti pri varenju hrane, pozitivno deluje na želudačno-crevni trakt pri stresu ili upotrebi alkohola, ublažava njihove negativne posledice.

Pakovnaje
22 kesice po 2 g.

 

Šolja čaja Vision Tea for Him ima tonizirujuće i okrepljujuće delovanje na organizam. Jedinstvena aroma čaja Vision Tea for Him vas ispunjava energijom, nadahnjuje na nove podvige !

^Na vrh