Supre Fiber

Apetit minus – linija plus


supre_fiber200

SupreFiber je biološki aktivan dodatak ishrani (dijetetski suplement) koji nam pomaže da se uzdržimo od neumerenog unošenja hrane, kontrolišući svoj apetit.

Aktivna komponenta proizvoda -  glukomanan je vodorastvorivo biljno vlakno visokog stepena apsorpcije. Dobija se iz jedinstvene japanske biljke konžak (Amorphophallus konjac). Konžak (đavolji jezik) se u obliku brašna dobijenog iz krtole biljke vekovima koristi u ishrani u Japanu, Kini i Koreji.

Glukomanan je polisaharid koji se sastoji od D-manoze i D-glukoze u odnosu 62% : 38%. Upijajući tečnost u količini koja je 200 puta veća od njegove zapremine glukomanan se u želucu transformiše u želatinastu masu potiskujući osećaj gladi, sprečavajući prejedanje, a da pri tom skoro nema sopstvenih kalorija. Osećaj sitosti, odnosno smanjeni apetit doprinosi manjem unosu hrane tj. kalorija pa se kalorijske potrebe organizma nadoknađuju iz sopstvenih rezervi, prevashodno masnih naslaga.

Osim uloge regulacije apetita biljno vlakno glukomanan ima i druga pozitivna dejstva na ljudski organizam kao što su: regulacija ostipacije (zatvora), smanjenje nivoa holesterola, triglicerida i lipoproteina male gustine, pomaže kod dijabetesa tipa 2.

hunger sup_amorphophallus konjac

Jedna kapsula SupreFiber-a sadrži:

Prah konžak-a (Amorphophallus konjac)

500 mg

od toga glukomanan ne manje

300 mg

SupreFiber deluje tako što:

·         Smanjuje osećaj gladi

·         Stimuliše peristaltiku crevnog trakta

·         Snižava holesterol

SupreFiber daje osećaj sitosti i pomaže da izgradite važnu naviku, neophodnu za pravilnu ishranu - jesti češće i po malo.

slika hang sup _struk

Ne preporučuje se: osobama koje ne podnose pojedine komponente proizvoda, trudnicama i dojiljama.

Način primene: za odrasle – 1 do 2 kapsule dva puta dnevno 30 minuta pre glavnih obroka. Kapsulu otvoriti, sadržaj sipati u čašu vode (100ml), promešati i odmah popiti.

Oblik pakovanja: 60 kapsula od 601 mg.

Način čuvanja: čuvati na sobnoj temperaturi (do 25 0C), na suvom mestu, van domašaja dece.

Rok upotrebe: 3 godine.